Kontakt

Vilken Yogamatta passar dig?

Yogamatta

Först och främst, så finns det otroligt många yogamattor, vilket överaskar många. Det är inte lätt att välja rätt yogamatta när man är nybörjare och ofta byter man yogamatta och provar sig fram efter lite erfarenhet. Mattorna skiljer sig i material, storlek, tjocklek och funktionsmässigt. Det kan kännas lite träskigt och rörigt när man ska välja rätt bland så många alternativ men vi hoppas att vi kan hjälpa till med att bekanta dig med olika mattor och underlätta valen för dig.


Finns det halkfria mattor?

I början kan yogamattor kännas lite halkiga då man blir svettig när man tränar. Samtidigt blir vissa mattor trögare. Men det finns olika lösningar till att få sin matta trög och halkfri. Men du ska veta att du måste ge din matta tid och "yoga in" den vilket tar olika tid, beroende hur ofta du utövar yoga och vilken form av yoga det är.

Om du kan kolla med din yoga studio om de har olika yogamattor att låna under passen. Prova gärna olika typer av mattor så att du får känna på vad som känns bäst för dig. När du har provat lite olika typer av mattor ska du bestämma hur mycket du kan lägga på en yogamatta. Det skiljer sig väldigt mycket när det gäller priser på olika mattor, från ett par hundralappar upp till tusenlappen. Tänk på att du får det du betalar för, mattor kan se lika men de skiljer sig väldigt i pris. Billigaste mattor ger dig inte lika bra grepp, vilket gör att du glider när du svettas och riskerar att skada dig och få en dålig kvalitet av träningen. Det finns mattor som har livstidsgaranti, som kostar lite mer.

Det är bra att tänka på vilken yogastil du utövar när du väljer yogamatta. Exempel: om du gör mycket yin och kundaliniyoga så kan det vara skönt med en tjockare matta.

Hur tjocks din matta är kan avgöra hur bekväm det känns när du utövar yoga. Om den är för tunn kan du lätt få ont när du sätter ner knäna. Fördelen med en tunn matta är att det är lättare att håla balansen och den är lätt att bära med sig till och från yogastudio. Tjock matta kan vara skön i många positioner men den är svårare att hålla balansen. Det är vanligt att man har flera olika mattor som man byter då och då, eller använder olika beroende vart man tränar, hemma elelr i yogastudion.

Copyright @ 2020 Yoga Borås

Underhåll din lokal med lokala städfirmor

www.yogaboras.se